Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

“MUSIC TO MOOG BY” GERSHON KINGSLEY




AUDIO FIDELITY RECORDS AFSD 6226 STEREO.Πρόκειται για την πρώτη κυκλοφορία του Κύριου Gershon, ξεκινόντας την ακρόαση θα σταθούμε στο “HEY HEY” το πρώτο κομμάτι του δίσκου, όταν πρωτο άκουσα το κομμάτι του ταλαντούχου “RGD2-horror ” δέν πήγαινε το μυαλό μου απο πού έχει πάρει τη λούπα, ε λοιπόν την βρήκα ολοζόντανη στα αυτιά μου...
Μόλις 2:10 το “HEY HEY” είναι απλά ένα φανταστικό κομμάτι αρκετά εγκεφαλικό και συνάμα κατασκοπικό, έπειτα θα ακολουθήση το επικό “SCARBOROUGH FAIR” του “PAUL SIMON” εδώ συναντάμε μία από της καλύτερες διασκευές που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι,διάφορα moog layer χτίζουν ένα απαλο και ρομαντικό επικό παιχνίδι όπως και το πρωτότυπο φυσικά με ακουστικά όργανα,στην συνέχεια αφιέρωμα στο “BEETHOVEN” “FOR ALISSE BEETHOVEN” το κλασικό φουρ ελισε ερμηνευμένο απο τον Kingsley αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή του με τα moog να ανάβουν! θα ακούσουμε το “SHEILA” έτσι λίγο για να νοσταλγίσουμε όσπου να έρθει το τελέυταίο κομματί του δίσκου το θρυλικό “POPCORN” ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ….

Η β’πλευρά του δίσκου ξεκινάει με το “TWINKLE TWINKLE” γνωστό σε όλους σαν παιδικό κομματάκι, εδώ πραγματικα φαίνεται πόσο πολύ είχε επηρεαστεί από τον “JEAN JAQUES PERREY”.Ο Γκερσον πραγματικά χρησιμοποιούσε άπειρες δυνατότητες απο το moog modular έτσι έφτιαχνε μοναδικά ηχοχρώματα.
Στην συνέχεια έχουμε δύο ακόμα διασκευές σε κομμάτια των “BEATLES” το “NOWHERE MAN” και το “PAPERBACK RIDER” καθώς και δύο του ίδιου, το “SUNSET SOUND” και το “TRUMANSBURG WHISTLE” ζήτω στην νοσταλγία και την ανεμελιά!
Το “MUSIC TO MOOG BY” θεωρείται μία απο τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες στο χόρο της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο, έτος παραγωγής 1969,
Executive produced by “HERMAN D.GIMBEL” cover design by “SHEILA DENOW” εξίσου και το κομμάτι SHEILA μέσα στο δίσκο, και φυσικά όλη η μουσική είναι δοσμένη από τον “GERSHON KINGSLEY” και το φανταστικό moog modular….
Στο εξώφυλο ένα modular σε ρόλο γλάστρας και για φύλα τον κύριο Γκέρσον!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου