Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

“FIRST MOOG QUARTET” GERSHON KINGSLEY





Πρόκειται για την δεύτερη solo δουλεία του Γέρσον, AUDIO FIDELITY RECORDS AFSD 6234 STEREO,έτος παραγωγής 1970, εδώ συναντάμε μία αρκετά διαφορετική αισθητική απο κάθε προηγούμενη δουλειά του,γυναικίες και αντρικές φωνές έρχονταί να παίξουν με τους ήχους του moog, ερώτηση απάντηση.
Ξεπερνώντας το “IN THE BEGINNING” το οποίο μας βάζει στο moog mood συναντάμε το “MIRACLES” μία οπερέτα ανάμεσα στις φωνές και το synthesizer, αρκετά ψυχεδελική αντιμετώπιση βασισμένη σε παιδικά ποιήματα. Το “HAVE IT-OR GRAB IT-OR GO” κλίνει την πρώτη πλευρά του δίσκου, ξεκινάει με ένα λεπτο σιγής και ύστερα μπαίνει το κομμάτι το οποίο και αυτό είναι μία οπερέτα με εμβατιριακά τύμπανα, σινθια ακι φωνές.
Κλείνοντας και πάλι με ενός λεπτου σιγή έρχεται η δεύτερη πλευρά του δίσκου με το “IMAGES” το παιχνίδι φωνής και μουσικής συνεχίζεται κάπως ποιό μελωδικά θα λέγαμε, η φανταστική εκτέλεση στο ‘SOUNDS OF SILENCE” του “PAUL SIMON” έρχεται να απογιώσει το lp, πραγματικά μία απο τις ποιό παράξενες διασκευές και συνάμα ωραίες!
Επόμενο έχουμε το “ELENOR RIGBY” τον “BEATLES” που δέν σταματά την απογείωσει, το κομμάτι ξεκινάει με σειρίνες και συνεχίζει με ένα φανταστικό rythm section όπου και εδώ το modular πέρνει φωτιά, έχουν ενδιαφέρον οι φράσεις του “BACH” μέσα στο κομμάτι. Το “DID YOU EVER TAKE A JOURNEY” σίγουρα αν το fly.me.to.the.moog galactic journey ήταν ταινία τότε το προαναφερόμενο θα ήταν το κομμάτι των τίτλων τέλους.
Το “REBIRTH” έιναι και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, νοσταλγικό και επικό συχρόνος.
Το lp ηχογραφήθηκε στο Media Sound σε 8-track Scully tape recorders χρησημοποιόντας Neuman U 87 μικρόφωνα, ενώ τα moog είναι περασμένα κατευθείαν στην κονσόλα.
Produced and Directed φυσικά από τον “GERSHON KINGSLEY” μηχανικός ήχου ο ”FRED CHRISTIE”, στα moog: “KENNETH BICHEL” “STAN FREE” “ERIC W. KNIGHT” “HOWARD SALAT” στα keyboards ο “MIKE ALTERMAN” στα κρουστά ο “JOHN KAYE” στα drums o “DAVID BREWER” στο μπάσο o “RICHARD NANISTA” ενώ στα φωνητικά ήταν οι: “RONEE BLAKLEY-SOPRANO” “TONY WELLS-TENOR” “LEAH HOREN-SOPRANO” “DOUGLAS HILL-BARITONE”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου