Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

GERSHON KINGSLEY




Ο Gershon Kingsley γενημένος στις 28 οκτωβριου του 1922 στο Bochum, της Γερμανίας,θεωρείτε απο τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες, παράληλα είναι απο τους πρώτους που ανέδιξαν το moog modular καθώς δημιούργησε και το πρώτο group στηριγμένο αποκλειστικά σε moog όργανα,τους “FIRST MOOG QUARTET”, ήρθε σε συνεργασία με τον περήφιμο “JEAN JAQUES PERREY” όπου και δημιουργήσαν μαζί φανταστικές μουσικές καταγραμένες σε βινίλια..... το: The In Sound from Way Out! (1966) και Kaleidoscopic Vibrations: Spotlight on the Moog (1967).
Ο “Gershon Kingsley” πρωταγονιστή στα μουζικαλ του broadway καθώς επίσης και αρκετές δουλειές του συνοδεύουν ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφιμηστικά spot. Αναφερουμε ότι έχει λάβει διάφορα βραβεία (Tony award, Clio awards, Lifetime Achievement Award από τον BOB MOOG) καθώς επίσης γράφει έργα κλασσικής μουσικής και όπερες, μάλιστα η ποιό πρόσφατη του δουλειά είναι το “RAOUL” η οποία έκανα πρεμιέρα στην Βρέμη το 2008.
Η διασημότερη και πολυ διασκευασμένη σύνθεση του βέβαια είναι το synth-pop αριστούργημα “POPCORN”
Όποιος επιθημή μπορεί να προχωρίσει στον παρακάτω link για να ενημεροθεί σχετικά με της αμέτρητες διασκευές του θρυλικού αυτού κοματιού, http://www.popcorn-song.com
Σε συνέντευξή του έχει αναφέρθεί στο συγκεκριμένο κομάτι λέγοντας ότι το 1969 ακούγοντας μία μηχανή του pop corn σκεύτηκε να φτιάξει ένα κομάτι που να μοιάζει με αυτό τον ηχο, την επόμενη μέρα έκατσε παρέα με το moog και έγραψε αυτο το αριστουργημα, μέσα σε μία ημέρα είχε δημιουργίση αποκλειστικά απο moog ένα από τα γνωστότερα riif στην ιστορία της μουσικής. Ο κύριος Gershon το πρώτο-κυκλοφόρισε στο δίσκο “MUSIC TO MOOG BY” γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία σε ολόκληρο το κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου