Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

HUGO MONTENEGRO-MOOG POWER




Το κύμα “moog” δέν θα μπορούσε να  μήν επηρέασει τον «κατάσκοπο»,Ο Hugo εδώ δημιουργεί ένα φανταστικό lp με διασκευές, εξαιρείται το κομμάτι “moog power” το οποίο είναι και το μοναδικό δικό του πού εμπεριέχεται στο album.
RCA STEREO LSP-4170, πρόκειτε για την πρωτότυπη κόπια τυπομένη στην Αμερική και έτος 1969.
Η διάθεση του «κατάσκοπου» είναι εμφανής! Μας ταξιδεύει από το μοναδικό μούζικαλ του Broadway με το “HAIR/AQUARIUS” μία από της καλύτερες διασκευές που έχω ακούσει, και το πάντα μέσα στην καρδιά μας “TOUCH ME” των “THE DOORS” έως το “YOU SHOULD ME”  και το “MY WAY” του “FRANK SINATRA” όπου ο “GENE MORFORD”  δίνει ρέστα με την πολύ ωραία φωνητική του ερμηνεία.   
Όπως προαναφέραμε τα φωνητικά σημεία έχει αναλάβει ο “GENE MORFORD” και στα whistler  ο “MUZZY MERCELLINO” την παραγωγή έχει αναλάβει ο “JACK PLEIS” και “joe reisman” ενώ το album ηχογραφήθηκε στο studio της RCA,MUSIC CENTER OF THE WORLD, στο HOLLYWOOD,CALIFORNIA μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας! Μηχανικός ήχου ήταν ο “MICKEY CROFFORD” και mixing engineers: “MICKEY CROFFORD” και “HANK MCGILL”.
Η φιλοδοξία του Hugo ήταν με την συγκεκριμένη κυκλοφορία να φέρει σε επαφή τον κόσμο με το φανταστικό “moog synthesizer” όπως έλεγε και ο ίδιος «ο πολύς κόσμος ξέρει λίγα σχετικά με το moog, εκτός ότι είναι ηλεκτρονικό, παράγει παράξενους ήχους και ότι ο ηθοποιός “JAMES COBURN” έχει ένα» επίσης. Συνεχίζει και λέει ότι «ενδιαφέρομαι για την δυνατότητες του οργάνου και θέλω να το χρησιμοποιήσω ώς μέρος μίας ορχήστρας,επίσης θέλω να κάνω εμπορική την αίσθησή του»
Να αναφέρουμε ότι το moog modular προγραμματίστηκε από τον “PAUL BEAVER”.
Σαν τελείωμα θα σταθούμε στο σουρεάλ εξώφυλο του δίσκου! Τι είχε εντέλει στο μυαλό του? Η απάντηση είναι εμφανής.....
να μας εξικειώσει με αυτό το παράξενο τότε ηλεκτρονικό όργανο και φυσικά να μας ενθουσιάσει με μιά ακόμα κυκλοφορία του.
Φαντάζομαι θα έπεισε τότε αρκετό κόσμο,εγώ πάντος ενθουσιασμένος.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου